Följ Familjebostäder

Vem blir Rinkebys första Smakmästare?

Pressmeddelande   •   Maj 07, 2018 16:13 CEST

Vårmarknaden Lilla bazaar på Rinkebystråket bjuder på hantverk, mat, kläder och delikatesser från världens alla hörn 12–13 maj. Temat är mat och live på marknaden tävlar matlagare om titeln Rinkebys Smakmästare.

Vårmarknaden Lilla bazaar på Rinkebystråket bjuder på hantverk, mat, kläder och delikatesser från världens alla hörn 12–13 maj. Temat är mat och live på marknaden tävlar matlagare om titeln Rinkebys Smakmästare. Juryn leds av stjärnkocken Linn ’Kock-Linn’ Söderström, kökschef på Garba och TakeOver och deltagare i Kockarnas Kamp på tv.

När marknaden Lilla bazaar tar över torget på Rinkebystråket 100 helgen 12–13 maj bjuds det på hantverk, mat, godis, prylar, kläder och delikatesser från hela världen.
– Det blir en mix av Sverige, Marocko, Egypten, Somalia, Eritrea med flera, med extra fokus på mat och matlagning, säger Pernilla Karvia, centrumledning för Rinkebystråket.

På lördagen 12 maj kl 12.00 går första upplagan av Rinkebys Smakmästare av stapeln. Passionerade hemmakockar tävlar med sina favoritrecept och lagar maten live på marknaden, inför publik och under bedömning av en namnkunnig jury.
– Det är en ära att få leda juryn i premiären av Rinkebys Smakmästare, säger Linn Söderström, kökschef på Garba med erfarenhet från Ekstedts och F12-gruppen, och som har synts i bland annat TV4s Nyhetsmorgon och Kockarnas Kamp. Att laga bra mat handlar lika mycket om intresse, känsla och handlag som bra råvaror. Jag ser fram emot att träffa de tävlande. Att möta människor som träffas och lagar mat tillsammans är det finaste som finns. De som lagar älskar ju mat och smaker lika mycket som jag.

– Det blir ungefär som Sveriges Mästerkock, fast i Rinkebys version, säger Mansour Ibrahim, ägare av egyptiska Alomdah Restaurang och jurymedlem. Över 90 % här i Rinkeby har annan bakgrund än svensk, och matintresset är stort. En sån här tävling är viktig för hela orten. Det finns så mycket positiv energi i Rinkeby som sällan lyfts fram.

– Jag har lagat mat sedan jag var nio år, och vet hur passion i köket känns. Det ska bli riktigt kul att se vad folk lagar och vara med i juryn. Jag hoppas på många spännande recept, gärna med historia och tradition från människors olika bakgrund och uppväxt, säger Laleh Maghonaki, persisk kock och föreläsare med fokus på integration och mångfald, och själv deltagare i första omgången av Sveriges Mästerkock.

Tid och plats:
Tävlingen Rinkebys Smakmästare lördag 12 maj kl 12.00
Marknaden Lilla bazaar är öppen lördag–söndag 12–13 maj kl 11–17
Plats: torget vid Rinkebystråket 100

Bilder och kontakt:
Linn Söderström, kökschef Garba, initativtagare TakeOver, deltagare i Kockarnas Kamp, 070-383 89 87, linn@linnsoderstrom.se
Mansour Ibrahim, ägare egyptiska Alomdah Restaurang, 070-359 53 34 mansour.ibrahim@epcsweden.com
Pernilla Karvia, centrumledning, 070-273 57 88, pernilla.karvia@extern.familjebostader.com

Familjebostäder, del av Stockholms stad, äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19 215 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder.

Bifogade filer

PDF-dokument