Följ Familjebostäder

Välkommen på invigning av våra hyresgästers stadsodling i Fagersjö

Pressmeddelande   •   Maj 05, 2017 11:10 CEST

På tisdag är det dags att inviga vår första stadsodling! Då bjuds de 17 odlingssugna hyresgästerna in tillsammans med övriga boende i Fagersjö för att fira att planteringen kan starta.

Dag: Tisdag 9 maj
Tid: kl 17:00-18:00
Plats: Ejdervägen 32, Fagersjö

Vi ses på den nya odlingsplatsen vid Ejdervägen 32 där vi bjuder på dryck och snacks från växtriket. Vi inviger odlingen genom att plantera ett så kallat familjeträd. Så småningom kommer trädet att få två sorters äpplen som alla boende får plocka.

─ Vi hoppas att odlingen ska bli till glädje för våra hyresgäster som får odla och skörda, men också för alla andra som får njuta av grönskan som skapas, säger Carina Bierfeldt, Familjebostäders förvaltare i Fagersjö.

─ Platsen ska bidra till trivseln för alla våra boende i Fagersjö. Vi kommer att plantera bärbuskar och ett äppelträd som alla är välkomma att plocka från. Det kommer också att bli en grillplats med bord och bänkar i anslutning till odlingarna, berättar Carina Bierfeldt.

Om stadsodlingen
Totalt 10 stora lådor (3 x 1 meter) har ställts ut vid Ejdervägen 32 på en stor gräsyta som för längesen förmodligen varit en lekplats eller dylikt. Familjebostäder står för odlingslådor och ekologisk jord. Odlarna står för all skötsel av odlingen och får skörda det som planterats. Odlingen ska vara ekologisk – dvs utan kemiska bekämpningsmedel och eventuell gödsling ska göras med ekologisk gödsel.

Mer information
Carina Bierfeldt, förvaltare, 08-737 21 83, carina.bierfeldt@familjebostader.com
Lotta Vidén, projektledare utveckling, 08-737 24 05, lotta.viden@familjebostader.com

Familjebostäder ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vi äger 19 079 lägenheter och 2 200 lokaler, alla med hyresrätt. Familjebostäder har 283 medarbetare som arbetar för de ca 40 000 stockholmare som har sitt hem hos oss.