Följ Familjebostäder

Stockholms allmännytta satsar på sommaraktiviteter för barn och ungdomar

Pressmeddelande   •   Mar 21, 2019 14:02 CET

Läs mer om aktiviteterna på sommaraktiviteter.se

Vi vill bidra till att barn och ungdomar får en rolig och spännande sommar på hemmaplan. Därför satsar Stockholmshem, Familjebostäder, Svenska Bostäder och Stadsholmen på sommaraktiviteter för alla barn och ungdomar som bor hos oss. 

  • -Förutom chansen att prova på något nytt innebär aktiviteterna ofta också bra tillfällen att träffa nya vänner. Vi hoppas att många tar chansen och gör sommaren lite sportigare eller kreativare, men framför allt roligare! säger Jonas Schneider, VD på Familjebostäder.

Sommarens utbud är varierat och det finns en mängd olika aktiviteter för barn och ungdomar mellan 4 och 18 år boende hos bolagen kan välja mellan. Besök sommaraktiviteter.se för att läsa mer.

Fakta

Familjebostäder och Svenska Bostäder har samarbetat med att erbjuda sommaraktiviteter för barn och ungdomar sedan 2016. 2018 gick Stadsholmen med i samarbetet och från och med 2019 är även Stockholmshem med. Tillsammans förvaltar vi ca 72 000 lägenheter. 

Allmännyttan har ett ansvar som sträcker sig utanför tak och väggar. Vi utvecklar trygga och bra miljöer, både för vuxna och barn. För oss är det viktigt att de barn och ungdomar som är hemma på sitt sommarlov kan aktivera sig och få en meningsfull sommar. Därför samarbetar vi i allmännyttan med flera föreningar som arrangerar olika typer av sommaraktiviteter i våra områden.


Familjebostäder, del av Stockholms stad, äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19 410 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder.