Följ Familjebostäder

Nu flyttas det in i första Stockholmshuset

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2019 14:25 CET

De första hyresgästerna flyttar i dagarna in i Säterhöjden i Rågsved. De återstår ännu lite markarbeten innan allt är klart.

Det första Stockholmshuset, Säterhöjden i Rågsved, är klart för inflyttning. I dagarna går de första flyttlassen till Bjursätragatan i Rågsved.

Det första spadtaget för 70 nya hyresrätter togs i december 2017, drygt 16 månader senare kan nu hyresgästerna börja flytta in. Inflyttningen sker i tre etapper i april, maj och juni.

Här finns lägenheter i storlekarna 1 - 4 rum, från 33 till 101 kvadratmeter.

  • Det är fantastiskt roligt att få hälsa våra nya hyresgäster välkomna till det första Stockholmshuset, som är det första projektet i ett seriellt byggande av tusentals hyresrätter, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen på Familjebostäder.
  • Med Stockholmshusen skapar vi förutsättningar för pressade produktionskostnader över tid.

Stockholmshusen en satsning för att snabbt och kostnadseffektivt bygga tusentals nya hyresrätter i Stockholm. Det är ett samarbetsprojekt mellan de allmännyttiga bostadsbolagen, entreprenörer och stadens tekniska förvaltningar för att snabba på och utveckla planerings- och byggprocessen. Stockholmshusen byggs utifrån ett särskilt framtaget koncept för gestaltning. Hyresrätterna i Säterhöjden är det första projektet i det seriella byggandet.

Kontakt:

Håkan Siggelin, chef projektutveckling Familjebostäder 08 - 737 20 85 hakan.siggelin@familjebostader.com

Bengt Rehn, ordförande styrgruppen Stockholmshusen 08- 508 37 014 bengt.rehn@svenska.bostader.se

Familjebostäder, del av Stockholms stad, äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19 410 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder.