Följ Familjebostäder

Företagshus för hållbara tjänster i Högdalen Centrum

Pressmeddelande   •   Sep 20, 2018 09:02 CEST

Innovation och företagande inom hållbara tjänster får i höst en mötesplats i söderort när Embassy House etablerar sig i Familjebostäders kontorsfastighet på Önskehemsgatan 34.

I söderort finns sedan ett par år tillbaka en klusterutveckling med företag, entreprenörer och start-ups inom miljöteknik och andra verksamheter med inriktning på en ekologiskt och socialt hållbar stadsutveckling. För att ta den utvecklingen vidare öppnar nu Embassy House, Sveriges största co-working community av tech start-ups, ett företagshus i Familjebostäders kontorsfastighet på Önskehemsgatan 34. Företagshuset riktar sig till aktörer inom bland annat greentech, foodtech, cleantech, avfall och återvinning och e-mobilitet.

- Verksamhetens fokus på företagande och innovation inom hållbarhetsområdet är viktig för utvecklingen i söderort och det känns därför roligt att vi kunnat bistå Embassy i deras etablering i Högdalen, säger Lars Nylund, fastighetschef Familjebostäder.

Embassy House samarbetar med Invest Stockholm, Start-up Stockholm och Nya Rågsveds Folkets Hus. Företagshuset på Önskehemsgatan kommer att erbjuda kontorsplatser och utställnings- och mötesytor. Även rådgivningstjänster, finansieringsstöd och tillgång till ett stort affärsnätverk ingår i företagshusets erbjudande.

Om fastigheten

  • Putsbruket 4, byggår 1955, Önskehemsgatan 34.
  • Lokalyta Embassy House: 678 kvm i två plan.
  • I fastigheten finns även Kulturskolan och en förskola i stadsdelens regi.
  • Embassys lokaler var tidigare Familjebostäders besöks- och arbetskontor för söderort. Verksamheter som förra sommaren flyttade till Mårbackagatan i Farsta

Kontaktpersoner 

Embassy House
Joakim Thornberg
joakim@embassy.house
070 141 93 03

Invest Stockholm
Magnus Thulin, tf VD
magnus.thulin@stockholm.se
070 472 80 77

Familjebostäder, del av Stockholms stad, äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19 375 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder.