Följ Familjebostäder

Fastighetsbranschens framtid stavas samarbete

Pressmeddelande   •   Feb 12, 2018 06:00 CET

Fastighetsutbildning i gemensam regi

Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stockholmshem, Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startar i gemensam regi en utbildning för personer som är intresserade av att arbeta med fastighetsservice. Arbetsförmedlingen har matchat sökande mot utbildningen som sker hos Yrkesakademin. Praktiken förläggs sedan hos något av Stockholms stads bostadsbolag.

- Jag ser mycket fram emot den här gemensamma satsningen oss kommunala bostadsbolag emellan. Tillsammans bidrar vi med kunskaper och erfarenheter och förser branschen med fler kompetenta medarbetare. Vi har redan märkt av ett enormt intresse för utbildningen, säger Therese Kjellgren, HR-chef på Familjebostäder.

Enligt Arbetsförmedlingen är det en god arbetsmarknad och ljusa utsikter för utbildade fastighetsskötare. Syftet med fastighetsutbildningen är att få fler kompetenta medarbetare till branschen, men också att skapa möjligheter för människor som idag står utanför arbetsmarknaden eller vill byta inriktning. Med utbildning och praktik kommer chanserna att få anställning i fastighetsbranschen efter genomförd utbildning att vara goda. 

Stora pensionsavgångar
Närmare 30 procent av alla som arbetar i fastighetsbranschen beräknas gå i pension under de kommande tio åren. Förutom att åldersfördelningen är skev, med fler äldre än yngre anställda, ökar dessutom medelåldern i branschen visar statistik från Fastigo.

För mer information:
Therese Kjellgren
HR-chef
Telefon: 0707-37 20 14
E-post: therese.kjellgren@familjebostader.com

Familjebostäder ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vi äger 19121 lägenheter och 2 200 lokaler, alla med hyresrätt. Familjebostäder har 292 medarbetare som arbetar för de ca 40 000 stockholmare som har sitt hem hos oss.