Följ Familjebostäder

Byggstart för flera nya Stockholmshus - Familjebostäder först ut med 92 hyresrätter i Farsta strand

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2019 14:06 CEST

Gemensamt första spadtag för 92 nya hyresrätter längs Nordmarksvägen i Farsta strand. Jonas Schneider, vd Familjebostäder, Dennis Wedin, bostadsborgarråd och Marcus Andersson, regionchef Skanska Sverige planterade tillsammans en magnolia

Under hösten är det byggstart för flera Stockholmshusprojekt. Familjebostäder startar med 92 nya hyreslägenheter längs Nordmarksvägen i Farsta strand, kvarteret Bjurö. I dag togs det symboliska första spadtaget av Familjebostäders ordförande, Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd, Dennis Wedin.

– Stockholmshusen är en viktig del i stadens arbete för att bygga billigare allmännyttiga hyresrätter. Stockholm behöver fler nya bostäder med överkomliga hyror. Familjebostäders projekt i Farsta strand är en viktig etapp i det arbetet och för att hålla uppe byggtakten, säger Dennis Wedin.

Familjebostäder bygger tillsammans med Skanska fyra punkthus, med lägenheter i storlekarna 55-75 kvm, längs Nordmarksvägen i Farsta Strand. Husen beräknas vara klara för inflyttning våren 2021.

– Familjebostäder fortsätter att satsa på Farsta, som är ett av stadens utvecklingsområden. Med Stockholmshusen bidrar vi till att bygga snabbt och kostnadseffektivt och skapar trygga, bra boendemiljöer. Här ger vi även bra förutsättningar för hållbara resvanor med bil- och cykelpool, ordentligt med cykelparkering och plats för cykelservice, säger Jonas Schneider, VD för Familjebostäder.

Stockholmshusen är ett samarbetsprojekt mellan de allmännyttiga bostadsbolagen, privata entreprenörer och stadens tekniska förvaltningar för att snabbt och kostnadseffektivt bygga tusentals nya hyresrätter med god arkitektur och höga krav på hållbarhet.

Stockholmshusen byggs utifrån ett särskilt framtaget koncept för gestaltning.

Under hösten väntas byggstart för ytterligare två Stockholmshusprojekt:

  • Kvarteret Hagsätravägen. I Rågsved bygger Stockholmshem 102 hyreslägenheter på varsin sida om Hagsätravägen.
  • Kvarteret Karneolen. I Solberga bygger Stockholmshem 70 hyreslägenheter vid Folkparksvägen.
  • Kvarteret Ledinge i Tensta är under produktion. Svenska Bostäder bygger 172 hyreslägenheter med inflyttning våren 2020.


Kontakt:
Jonas Schneider, vd Familjebostäder, 08-737 20 10 jonas.schneider@familjebostader.com
Bengt Rehn, ordförande styrgruppen Stockholmshusen, 08- 508 37 014 bengt.rehn@svenskabostader.se

Familjebostäder, del av Stockholms stad, äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19 410 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder.