Följ Familjebostäder

Välkommen till invigning av muralmålning i Rågsved!

Nyhet   •   Okt 04, 2017 15:34 CEST

Linnea Rygaard har på uppdrag av Familjebostäder och Stockholm konst smyckat en husgavel på Stövargatan i Rågsved. Fotograf: Gustav Kaiser.

Den 150 kvadratmeter stora gavelväggen på Stövargatan 71 i Rågsved har med 200 liter färg i sex blå nyanser förvandlats till ett konstverk signerat Linnea Rygaard. Välkommen till invigningen den 10 oktober!

Familjebostäder arbetar med konst i fastigheterna som ett av många sätt för att skapa en positiv boendemiljö. Förra året skapades, i samarbete med Stockholm konst, bolagets första muralmålning på en husfasad i Farsta Strand. Nu har vi tillsammans med Stockholm konst och Linnea Rygaard valt att smycka en vägg i Rågsved.

- Det har varit en dröm för mig att få göra en sådan här stor målning. Jag har velat skapa en känsla av rymd. Nästan så att man kan gå in i väggen, säger konstnären Linnea Rygaard.

Familjebostäders mål är att våra hyresgäster ska trivas i sina hem och bostadsområden. Området kring Stövargatan är redan vackert med hyresgästernas planteringar och med mosaikväggar på miljöstugorna. Gavelväggen ligger vid en trappa ned mot gångvägen från tunnelbanan och målningen dyker upp som ett smycke för den som närmar sig.

Målningen knyter an till 1950-talets geometriska mönster och Linnea har använt 200 liter färg i sex nyanser av blått.

Varmt välkommen till invigningen av Linnea Rygaards muralmålning:
Dag: Tisdag 10 oktober
Tid: Kl. 17.00
Plats: Stövargatan 71, Rågsved. Närmaste tunnelbanestation är Rågsved.

Linnea Rygaard är född 1990 i Göteborg och utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och Skowhegan School of Painting and Sculpture i Maine, USA. I april visades hennes stora målningar på Cecilia Hillström Gallery. Ett halvårs stipendievistelse vid Cité Internationale des Arts i Paris under våren 2017 ska utmynna i en soloutställning på Konstakademien våren 2018.