Följ Familjebostäder

Familjebostäder bygger det första Stockholmshuset

Nyhet   •   Dec 07, 2017 14:38 CET

Guled och Filip från Snösätraskolan klippte tillsammans med Ann-Margarethe Livh, och Karin Wanngård, ett band för satsningen som symboliserar den kortade tiden för nya hyresrätter som satsningen ger.

Först ut av Stockholmshusen är Familjebostäders projekt Säterhöjden i Rågsved, 70 nya hyresrätter byggs längs med Bjursätragatan i Rågsved. Idag klippte barn från Snösätraskolan tillsammans med Ann-Margarethe Livh, demokrati- och bostadsborgarråd (V) och ordförande i Familjebostäder och Karin Wanngård, finansborgarråd (S) ett band för satsningen som symboliserar den kortade tiden för nya hyresrätter som satsningen ger.

Genomsnittstiden för en bostadsproduktion ligger på ca 8 år. Med Stockholmshusen kan vi halvera den tiden. Genom att korta tiden från idé till inflyttning kan fler projekt startas och nya hyresrätter byggas snabbare.

– Vi är väldigt stolta och glada att Säterhöjden är först ut i satsningen Stockholmshusen. Familjebostäder och våra systerbolag är nu delaktiga i en ny årsring av bostäder i Stockholm, säger Anette Sand, VD Familjebostäder.

Säterhöjden blir 70 nya hyresrätter i storlekar om 1-4 rum och kök, 33-101 kvm. Alla lägenheter får balkong eller uteplats. Exteriört kommer det att synas det att det är ett Stockholmhus genom de utskjutande fönstermarkeringar i putsen och den speciella entrén med en sittbänk som är ett genomgående tema för alla projekt inom Stockholmshusen.

– Familjebostäder har ett stort fastighetsinnehav i Rågsved och därför är det extra roligt att bygga nytt just där. Vi vill vara med och fortsätta att utveckla Rågsved och det här är ett steg i det – fler nya hyresrätter, säger Anette Sand, VD Familjebostäder.

Stockholmshusen är ett samarbete mellan stadens förvaltningar och bostadsbolag, Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder. Förhoppningen är att tillsammans bygga mellan 3.500 och 5.000 hyresrätter fram till år 2020.