Följ Familjebostäder

Byggstart för polishuset i Rinkeby

Nyhet   •   Dec 12, 2017 13:24 CET

Foto: Gustav Kaiser

Idag togs de första spadtagen för Rinkebys nya polishus av Ann-Margarethe Livh, demokrati- och bostadsborgarråd (V) samt ordförande i Familjebostäder, Karin Wanngård, finansborgarråd (S), Dan Eliasson, rikspolischef och Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Familjebostäders fastighet Kvarnberget 9, ett före detta servicehus vid Rinkebyplan byggs om till 240 arbetsplatser. Hösten 2019 beräknas poliser och medarbetare i Polisens kontaktcenter att flytta in. 

Idag uppmärksammades byggstarten tillsammans med finansborgarrådet, bostads- och demokratiborgarrådet, rikspolischefen och entreprenören NCC:s chef för byggverksamheten i Sverige. 

– Familjebostäder har ägt fastigheter i Rinkeby i över fyrtio år. Vi har en stor daglig verksamhet här och vi samarbetar med en rad aktörer för att utveckla området. Som fastighetsägare känns det därför fantastiskt att idag ha invigt bygget av polishuset som är ytterligare en viktig pusselbit för områdets utveckling, säger Anette Sand, vd Familjebostäder.

Polishuset stärker polisens närvaro i Järvaområdet samtidigt som de nya arbetsplatserna innebär en större dagbefolkning som stärker underlaget för Rinkebys näringsliv.

Fakta Kvarnberget 9
Byggår: 1971
Antal huskroppar: 2
Planerad inflyttning: hösten 2019
Total investeringsutgift: 747 miljoner kronor
Byggentreprenör: NCC
Arkitekt: e.l.e arkitekter