Följ Familjebostäder

75 nya hyresrätter byggs i Tallkrogen

Nyhet   •   Nov 25, 2016 14:57 CET

I veckan invigde Familjebostäder bygget av 75 hyreslägenheter i kvarteret Giggen i Tallkrogen, med inflyttning från våren 2018.

I ena änden av Kaggeholmsvägen finns numera en gigantisk grop. Jord och berg är bortfraktat och i gropen pågår förberedelser för husgrunden. Det nya kvarteret blir granne med villor på ena sidan och med Familjebostäders trevåningshus på den andra.

‒ Här stod tidigare en gammal panncentral som inte längre behövs för att värma våra hus. Därför är det roligt att Familjebostäder nu kan omvandla platsen och istället fylla den med hyresrätter som så väl behövs i det växande Stockholm, säger Håkan Siggelin, projektutvecklingschef.

‒ Det är viktigt att vi bygger - det behövs massor av hyresrätter i Stockholm. Här i Tallkrogen får nu Familjebostäder ännu fler hyresrätter, ett välkommet tillskott till stockholmarna, sa Ann-Margarethe Livh ordförande i Familjebostäder (V).

De 75 hyresrätterna blir klara för inflyttning våren/sommaren 2018 och uthyrningen startar nästa höst via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Byggentreprenör är HMB Construction och arkitekt AQ Arkitekter.